Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland

 
 
Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland
   

 
    Baanwielrennen  
    Introductie  
    Trainingen  
    Rooster  
    Dernytraining  
    Vrije training  
    Clinics  
    Voorwaarden en Tarieven  
    Wat je nodig hebt  
    FAQ  
    Contact en Nieuwsbrief  
    Baanreglement  
    Baanrecords  
    Uitslagen  
    Evenementen  
    Introductie  
    Mogelijkheden  
    Technische gegevens  

 
   
   
 
 

 
  Privacyverklaring  

Trainingen

Kennismakingstraining

Je maakt kennis met het rijden op de baan en een aantal baanregels. Onder begeleiding ga je op een veilige manier de baan in en uit. Ook leer je in een 'treintje' in de baan rijden zonder dat je van kop hoeft. In deze training wordt ook uitgelegd wat een baanfiets is en hoe je een (huur-)baanfiets afstelt.
Er is een beperkt aantal plekken en alleen bij voldoende aanmeldingen kan de training doorgaan. Aanmelden doe je via de
aanmeldpagina. Groepen die kennis willen maken met de baan vinden informatie op de pagina Clinics.

Opstap Cursussen

Direct aan de slag met trainen op de baan!

Aanmelden doe je via de aanmeldpagina. Vol = vol, dus wees er op tijd bij! Heb je vragen, neem dan contact op met Carolien.

Certificaattraining

Je leert de basisbeginselen van het rijden op de baan; veilig en zelfstandig met een groep te rijden, van kop te wisselen en als groep de baan in en uit te komen. Veiligheid voor jezelf en anderen staat voorop. Klik op de afbeelding hiernaast voor een nauwkeurige beschrijving van wat er van je verwacht wordt bij het wisselen van de kop.
Doe eerst de kennismakingstraining zodat je goed voorbereid bent en dus sneller de certificaattraining kan doorlopen. Het kan een aantal trainingen duren voor je voldoende vaardigheden hebt om door te stromen. Aan het einde van iedere Certificaattraining wordt door de trainer meegedeeld wie door kan naar de basistraining. Je komt dan binnen 2 weken naar een basistraining om te laten zien dat je in de praktijk kan toepassen wat je hebt geleerd. Gaat dat goed dan krijg je aan het einde van die basistraining jouw basiscertificaat.
Er is een beperkt aantal plekken en alleen bij voldoende aanmeldingen kan de training doorgaan. Aanmelden doe je via de aanmeldpagina.

Basistraining

Gevarieerde gestructureerde training onder leiding van een trainer. In deze training doe je allerlei trainingsvormen met een (vaste) groep en verbeter je jouw conditie en vaardigheden. Er zijn duurtrainingen maar ook specifieke snelheids- en intervaltrainingen en trainingsvormen als ploegenachtervolging, huntersvariatie, 200m vliegend etc. Elke training is weer anders.
Je kunt deelnemen aan deze trainingen als je een basiscertificaat hebt, je hoeft je niet aan te melden en kunt komen wanneer je wilt.

Speciale Basistraining

Dit zijn speciale basistrainingen met een bijzondere trainingsvorm. Zo zijn er trainingen met derny en ook organiseren we de huntersvariatie challenge. Traditioneel sluiten we het baanseizoen en de basistrainingen feestelijk af met Het Rennersbuffet; een dinerbuffet voorafgegaan door een trainingswedstrijd met 200m vliegend, 1000m en scratch. In de laatste trainingen van het jaar wordt er getraind op deze onderdelen.
Voor deze trainingen moet je je vooraf aanmelden via de aanmeldpagina. Zie ook het
rooster voor de data van deze speciale trainingen.

Training voor Vrouwen

Om vrouwen te stimuleren op de baan te rijden organiseren we een serie trainingen voor ‘Ladies Only’.

Aanmelden doe je via de aanmeldpagina. Vol = vol, dus wees er op tijd bij! Heb je vragen, neem dan contact op met Carolien.

Vrije training

In principe kan iedere ervaren baanwielrenner terecht op de Vrije Trainingen en zelfstandig trainen. Toch worden er eisen gesteld aan het niveau van de renners. Op de Vrije Trainingen rijden recreanten en licentiehouders namelijk kriskras door elkaar. De bezoekers moeten beschikken over een gedegen basisconditie en in het bezit zijn van een Basiscertificaat. Zonder Basiscertificaat kan je de toegang geweigerd worden. Je dient op de hoogte zijn van het baanreglement en de gedragscodes op de wielerbaan.