Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland

 
 
Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland
   

 
    Baanwielrennen  
    Introductie  
    Trainingen  
    Rooster  
    Dernytraining  
    Vrije training  
    Clinics  
    Voorwaarden en Tarieven  
    Wat je nodig hebt  
    FAQ  
    Contact en Nieuwsbrief  
    Baanreglement  
    Baanrecords  
    Uitslagen  
    Evenementen  
    Introductie  
    Mogelijkheden  
    Technische gegevens  

 
   
   
   
 
 

 
  Privacyverklaring  

Derny Training

Een derny is een soort bromfiets, maar zonder versnelling. Door meer gas te geven kan er traploos meer snelheid gemaakt worden. Verder is er de vaste pion, door deze vaste pion voelt de bestuurder de cadans van de wielrenner beter en kan hij bijsturen waar nodig. Ten slotte is ook de uitlaat speciaal, die stopt halverwege de bromfiets, zodat de renner geen uitlaatgassen in het gezicht krijgt.

Het rijden met een derny in het Velodrome is alleen mogelijk op vaste tijden. Renners moeten zorgen voor een eigen derny en gangmaker. Kijk voor de trainingsmogelijkheden bij de openingstijden. De gangmaker moet in het bezit te zijn van een geldige KNWU licentie. Een kopie van deze licentie dient te worden afgegeven aan de balie (bij de beheerder) van het Velodrome. Het is niet mogelijk een derny of gangmaker te huren bij Het Velodrome.

Overigens dient ook deze gangmaker een trainingskaart aan te schaffen bij de beheerder.

Mededeling voor derny-gangmakers: Alleen derny's die op bio brandstof (Specificatie ASPEN 2 voor tweetakt maar liever ASPEN 4 voor viertakt machines) rijden zijn toegelaten.