Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland

 
 
Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland
   

 
    Baanwielrennen  
    Introductie  
    Trainingen  
    Rooster  
    Dernytraining  
    Vrije training  
    Clinics  
    Voorwaarden en Tarieven  
    Wat je nodig hebt  
    FAQ  
    Contact en Nieuwsbrief  
    Baanreglement  
    Baanrecords  
    Uitslagen  
    Evenementen  
    Introductie  
    Mogelijkheden  
    Technische gegevens  

 
   
   
   
 
 

 
  Privacyverklaring  

Baanwielrennen

 

Het unieke van baanwielrennen is dat het nooit regent, men geen stoplichten tegen heeft en dat de weg nooit is opgebroken. Omdat er geen tegenwind is bereikt een wielrenner een hoge snelheid op de baan. Om te voorkomen dat de wielrenners uit de bocht vliegen zijn de bochten erg stijl, ongeveer 47 graden. Daarbij heeft een baanfiets geen remmen of versnellingen. Ook heeft een baanfiets vanwege de veiligheid geen vrijloop, er moet dus altijd doorgetrapt worden.

Binnen het baanwielrennen zijn er verschillende disciplines: achtervolging, afvalkoers, derny, keirin, koppelkoers, puntenkoers, sprint, team sprint en tijdritten. Daarnaast zijn er ook Zesdaagsen, hier fietsen koppels gedurende zes avonden tegen elkaar op de verschillende disciplines. Ook het Velodrome heeft een eigen jaarlijkse Zesdaagse; de Zesdaagse van Amsterdam.

Een unieke en spectaculaire tak binnen het wielrennen dus – en in het Velodrome mogelijk voor iedereen! Op de gestructureerde baantrainingen leer je de kneepjes van het vak en kun je specifiek trainen. Ervaren baanrenners kunnen ook tijdens de vrije training terecht. Daarnaast zijn er de clinics waarbij je de baan én een persoonlijke coach kunt huren.