Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland

 
 
Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland
   

 
    Baanwielrennen  
    Introductie  
    Trainingen  
    Rooster  
    Dernytraining  
    Vrije training  
    Clinics  
    Voorwaarden en Tarieven  
    Wat je nodig hebt  
    FAQ  
    Contact en Nieuwsbrief  
    Baanreglement  
    Baanrecords  
    Uitslagen  
    Evenementen  
    Introductie  
    Mogelijkheden  
    Technische gegevens  

 
   
   
 
 

 
  Privacyverklaring  

Evenementen

 

Het Velodrome is oorspronkelijk gebouwd voor het baanwielrennen. Er lag een houten open baan wielerbaan maar deze is al een aantal jaren overdekt en er zijn tribunes omheen gebouwd. Daarnaast zijn er de nodige faciliteiten neergezet zoals toiletten, kleedruimtes, infrastructuur, douches en een restaurant. Tijdens het baanseizoen bezoeken dagelijks vele baanwielrenners het Velodrome voor een training of clinic.

Maar het Velodrome is meer dan alleen een houten baan voor wielrenners.

Jaarlijks wordt het Velodrome tijdens de Zesdaagse van Amsterdam bezocht door duizenden toeschouwers. In een voortreffelijke sfeer wordt er genoten van topsport en entertainment. Naast de Zesdaagse vinden er vele andere sportevenementen plaats zoals het Nederlands Kampioenschap baanwielrennen, Velodrome op Zondag, KNWU baanwestrijden en boksgala's.

Het Velodrome wordt - hoofdzakelijk buiten het baanseizoen, tussen 1 april en 31 augustus - ook gebruikt voor andere soorten evenementen op het ruime middenplein dat binnen de steile wielerbaan ligt. Zo hebben er bijeenkomsten en semianaars van MWG en OSB plaatsgevonden, met als omlijsting een trainingsdemonstratie. Er is dus ruimte voor allerlei soorten evenementen in het Velodrome: congressen, beurzen, rommelmarkten, bijeenkomsten, concerten etc.

De mogelijkheden zijn eindeloos!