Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland

 
 
Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland
   

 
    Baanwielrennen  
    Introductie  
    Trainingen  
    Rooster  
    Dernytraining  
    Vrije training  
    Clinics  
    Voorwaarden en Tarieven  
    Wat je nodig hebt  
    FAQ  
    Contact en Nieuwsbrief  
    Baanreglement  
    Baanrecords  
    Uitslagen  
    Evenementen  
    Introductie  
    Mogelijkheden  
    Technische gegevens  

 
   
   
   
 
 

 
  Privacyverklaring  

3Banentoernooi (zondag 18 januari 2015)

Patrick Bos wint 2e editie 3Banentoernooi

Patrick Bos heeft bij de elite/belofte renners de 2e editie van het 3Banentoernooi (Dentmerk klassement) op zijn naam geschreven. De 3e manche in het Velodrome in Amsterdam beloofde een spannende strijd te worden tussen Michael Vingerling en Bos. Bos had een voorsprong van slechts 2 punten op Vingerling. Michael Vingerling moest zich op het laatste moment in verband met verplichtingen van zijn team (3M) echter afmelden.

Bijna 100 renners verdeeld over 7 groepen kwamen op de Wielerbaan Amsterdam hun rugnummer ophalen. Omdat diverse renners verplichtingen hadden bij hun wegploeg, was dat aantal wat lager dan bij de eerste twee manches in Alkmaar en Apeldoorn. In totaal reden ruim 150 renners 1 of meerdere manches van het 3Banentoernooi. De organisatie hoopt volgend seizoen alle drie de manches in aanloop naar het NK baan eind december te laten plaatsvinden. Op deze manier is dit toernooi een mooie opmaat naar het NK.

Bij de elite/belofte renners was de koppositie van de 27-jarige Patrick Bos geen moment in gevaar. Tijdens de wedstrijd in Amsterdam pakte de winnaar van het Paralympisch brons in Londen (op de tandem als piloot van Rinne Oost) overtuigend de winst bij de scratch en afvalwedstrijd en moest hij alleen op de puntenkoers Marc Veldt voor laten gaan. Milan Broer pakte in het dagklassement de derde plaats. In het Dentmerk eindklassement eiste Veldt de tweede plaats voor zich op voor Thom Martens.

Bij de elite dames was Judith Bloem veruit de sterkste. Ze won op de piste in Amsterdam de drie disciplines van het 3Banentoernooi: scratch, puntenkoers en afvalwedstrijd. Bloem won tevens het Dentmerk eindklassement. De junior dames reden hun wedstrijden samen met de elite dames. Met name Tessa Dijksman en Merel Hofman kwamen tijdens deze gemengde wedstrijden zeer goed voor de dag. Tessa Dijksman won uiteindelijk de scratch en puntenkoers, maar moest toch genoegen nemen met een tweede plaats in het Dentmerk eindklassement omdat Merel Hofman eerder betere resultaten boekte in Alkmaar en Apeldoorn.

De Duitser Julius Domnick werd eindwinnaar van het Dentmerk klassement bij de junioren. In Amsterdam was hij ijzersterk en won alle drie de wedstrijden. Nils Eekhoff kon nog het beste partij bieden aan Domnick en werd zowel in de dag- als einduitslag tweede.

Bij de nieuwelingen heren ging de eindzege naar Vincent Hoppezak en bij de nieuwelingen dames was de eindwinst voor Mylene de Zoete. Bij de jeugdcategorieŽn wonnen Enzo Leijnse (cat. 6/7) en Ties Hoogerbrugge (cat. 2/3/4/5)

Dentmerk stelde als sponsor van het 3Banentoernooi het prijzengeld beschikbaar. DentMerkģ, opgericht in januari 2010, is een zelfstandige onderneming in de tandheelkundige branche en levert producten voor tandheelkundige toepassingen.

We hebben vandaag dus weer genoten van de wedstrijden, en de thuisblijvers hebben een mooie wielerdag op de Wielerbaan Amsterdam gemist. Volgende kansen zijn 25 januari met een Velodrome op Zondag en 1 februari met ook een Velodrome op Zondag en het eerste officieuze Nederlands Kampioenschap Masters 50+.

daguitslag van de laatste manche (zondag 18 januari 2015) (opent Acrobat)

eindklassement 3Banentoernooi 2014/2015 (opent Acrobat)

 
foto: Duane van der Geld