Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland

 
 
Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland
   

 
    Baanwielrennen  
    Introductie  
    Trainingen  
    Rooster  
    Dernytraining  
    Vrije training  
    Clinics  
    Voorwaarden en Tarieven  
    Wat je nodig hebt  
    FAQ  
    Contact en Nieuwsbrief  
    Baanreglement  
    Baanrecords  
    Uitslagen  
    Evenementen  
    Introductie  
    Mogelijkheden  
    Technische gegevens  

 
   
   
   
 
 

 
  Privacyverklaring  

3 Banen Track Series - Sprint / G.P. Jan Derksen (zaterdag 8 december 2018)

Op zaterdag 8 december j.l. heeft de eerste in een serie van 3 Track Series Sprint plaats gevonden. De eerste in deze reeks ging van start op het Velodrome in Amsterdam.

Alhoewel zo tussen twee Wereldbekerweekeinden in de Nederlandse topsprinters ontbraken was de opkomst vandaag goed te noemen. Buiten een aantal leden van de KNWU talentengroep mochten we vandaag naast diverse Nederlanders een groot aantal snelle Engelsen, Tsjechen, Belgen, Duitsers, een Noor, een Georgier en een Australische op de piste in Amsterdam verwelkomen

We hebben over de hele dag schitterende en spannende sprintwedstrijden gezien. Eenieder die vandaag bij deze wedstrijden verstek heeft laten gaan om mee te doen of om als toeschouwer te kijken heeft weer wat gemist. Het niveau van vandaag was hoog en evenwichtig te noemen, waar we zelfs de Junioren Mannen en Vrouwen heel hoog zagen eindigen en zelfs in de eindstand zich tussen de elite en belofte zagen nestelen.

Enige smet waren helaas twee valpartijen. De eerste een Engelse deelnemer met schaafwonden en een tweede met Felice Beitzel uit Australie en Kimberly Kalee uit Almere, die in eerste instantie er schrikkend uitzag waarbij zelfs Kimberley haar helm in tweeen gebroken bleek te zijn. Achteraf, na tot rust te zijn gekomen, bleek dat het over het algemeen redelijk tot goed was afgelopen op spierpijn en schaafwonden na. We wensen alle betrokkenen een voorspoedig herstel toe en hopen dat ze snel weer op de fiets zitten.

De 2e in deze reeks Sprintwedstrijden werd gelijk de dag erna op 9 dec verreden in Apeldoorn, en de 3e en tevens finale wedstrijd staat nog in de planning op zondag 23 december in Alkmaar.

Met dank aan alle medewerkers van vandaag (jury, vrijwiligers, inschrijvers en derny gangmaker). Zij hebben er allemaal voor gezorgd dat de wedstrijden in goede banen zijn verlopen.

alle uitslagen van vandaag (zaterdag 8 december 2018) (pdf)

Zie ook het verslag op de site van ASC Olympia.

 
foto met dank aan DeeGee-Foto