Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland

 
 
Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland
   

 
    Baanwielrennen  
    Introductie  
    Trainingen  
    Rooster  
    Dernytraining  
    Vrije training  
    Clinics  
    Voorwaarden en Tarieven  
    Wat je nodig hebt  
    FAQ  
    Contact en Nieuwsbrief  
    Baanreglement  
    Baanrecords  
    Uitslagen  
    Evenementen  
    Introductie  
    Mogelijkheden  
    Technische gegevens  

 
   
   
   
 
 

 
  Privacyverklaring  

Amserdamse Baan Competitie (ABC) #1 (donderdag 28 september 2017)

Het baanseizoen is weer begonnen! En ook wij zijn weer van start. Met een deelnemersveld van 27 mannen en vrouwen begonnen wij aan ABC #1. De organisatie besloot dit keer in twee categorieën te starten. Zo kregen wij een A en B wedstrijd.

Zowel In de A als de B categorie waren de vertrouwde kleppers weer aanwezig. Leuk om te zien dat veel renners van vorig jaar weer aanwezig waren. Betekend toch dat #ABC de goede kant op gaat. Wij verwachte dan ook veel spektakel met namen als: Luc Ducrot, John Roos, Yvo kinkel en Ashley Fay. En het publiek werd niet teleurgesteld.

Het begon met de scratch voor zowel de B als A categorie. Vanaf de start werd er hard gereden. Vooraan zweefde renners over de baan en achteraan vlogen ze eraf. Dit resulteerde in een overwinning voor Cas Nooitgedacht bij de Bs (zal wel moe worden van de woordgrappen, dus ik maak hem niet) en Luc Ducrot bij de As.

Hierna begonnen de Bs aan de snowball. Elke ronde meer punten verdienen. Ook dit keer wist Cas de overwinning binnen te slepen door op de juiste momenten eerste te worden. De A renners moesten zich vervolgens wagen aan de Deense afvalkoers. Elke ronde valt de eerste af, dus de eerste die afvalt heeft gewonnen (klinkt logisch). Dirk Tonen reed op het goede moment weg en wist de groep voor te blijven, en zich hiermee tot winnaar te kronen.

Het laatste onderdeel voor de B renners was de puntenkoers. Deze moest verlopen over 40 ronde, maar werd 30 rondes (tellen is niet mijn sterkste punt). Winnaar werd Ralph Greupink die hiermee een 2 e plek overall bemachtigde. Er bleef nog n onderdeel over. De onbekende afstand. Hoe deel je een wedstrijd in waarvan je de afstand niet weet? Ik zou het niet weten. Harm Twaalfhoven wist het wel en won.

Al deze onderdelen resulteerde in de volgende top 3:
Top 3 B: 1. Cas Nooitgedacht (misschien toch maar naar de As)
  2. Ralph Greupink
  3. Yvo Kinkel
 
Top 3 A: 1. Edwin van Kerkhoven (elk onderdeel 2e, erg sterk gereden)
  2. Luc Ducrot
  3. Tim Ceresa

Het was een erg geslaagde avond en hopelijk tot de volgende! (misschien pak ik ook mijn fiets)

(tekst: Lucas Eenkhoorn)

alle uitslagen van vandaag (donderdag 28 sept. 2017)