Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland

 
 
Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland
   

 
    Baanwielrennen  
    Introductie  
    Trainingen  
    Rooster  
    Dernytraining  
    Vrije training  
    Clinics  
    Voorwaarden en Tarieven  
    Wat je nodig hebt  
    FAQ  
    Contact en Nieuwsbrief  
    Baanreglement  
    Baanrecords  
    Uitslagen  
    Evenementen  
    Introductie  
    Mogelijkheden  
    Technische gegevens  

 
   
   
   
 
 

 
  Privacyverklaring  

Grote Prijs Jan Derksen (zondag 4 november 2012)

VELODROME=DAG MET SCHITTEREND SPRINTGEWELD en HOGE OPKOMST

Op zondag 4 november vond in dit eerste weekend van november weer de GP SPRINT Jan DERKSEN plaats in het Amsterdamse Velodrome.

SPRINTWEDSTRIJDEN VAN DE BOVENSTE PLANK

Door deelname van de Belgische nationale junioren/nieuwelingen ploeg en een Surinaamse afvaardiging werd het met de vaderlandse top o.l.v. René Wolff en Steve McEwen een topontmoeting. Maar liefst 48 deelnemers van Junioren t/m Elite M en V namen deel aan deze ontmoeting; alleen jammer is dat er altijd nog renners zijn die niet van de voorinschrijving via MijnKnwu gebruik maken. Dat zou de de organisaties een stuk werk op de dag zelf schelen.

Doordat het format van deze wedstrijden nog niet helemaal bekend was als organiserende baan hebben we een beroep kunnen doen op de bedenker van dit alles, René Wolff (waarvoor uiteraard hartelijk dank).

Vanaf de 200 m kwalificatie met vliegende start werden de verschillende pouls ingedeeld en was de krachtsverhouding van de sprints nihil waardoor schitterende sprints werden getrokken en mede door de faire instelling van de renners werden deze steeds mooier.
Aan het eind van alles werden deze afgesloten met finales per categorie, waarbij de Nederlandse top helaas het onderspit moest delven voor onze Surinaame vriend Jair Tjon en Fa (lid van de Adelaar uit Apeldoorn). De overige uitslagen k(walificatie, tussenliggende poulewedstrijden en finales) vindt u hier (opent Excel).

Als omlijsting srogramma rond deze GP vond voor de jeugd cat. 1 t/m 7 een OMNIUM Jan DERKSEN plaats welke ook een rennersveld van een kleine 30 renners had aangetrokken. Deze reden om en om met de sprintwedstrijden een omniumprogramma. Een genot om te zien, deze jongelingen die elkaar geen ruimte gaven en er daardoor voor de aanwezigen leuke en spannende wedstrijden van maakten, waarbij bij cat. 6 /7 Vincent Hoppezak en Maikel Zijlaard aan het langste eind trokken. (uitslagen (opent Excel))

Een dank voor de medewerking aan deze wedstrijden gaat in de eerste plaats uit naar René Wolff, de jury en de vrijwilligers die het voor een ieder mogelijk hebben gemaakt om er een leuke wielerdag in het Velodrome van te maken.
En als men dan een deelnemersveld van een kleine 50 voor de GP Sprint en een kleine 30 bij de jeugdwedstrijden heeft, dan helpt dat alleen maar mee om de schouders er voor een volgende keer nog meer onder te zetten.

Volgende wedstrijd in het VElodrome is op 11 november voor alle categorieën. Inschrijven bij voorkeur via de voorinschrijving d.m.v. een email aan wedstrijden@velodrome.nl o.v.v. Naam, licentienummer, en categorie.

uitslagen Grote Prijs Jan Derksen Sprint van zondag 4 november 2012 (opent Excel)
uitslagen Omnium Jeugd van zondag 4 november 2012 (opent Excel)

foto's van zondag 4 november 2012 (opent website Duane van der Geld)

 

Jan Derksen jr met de gewonnen trui van zijn vader Jan Derksen sr in 1963