Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland

 
 
Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland
   

 
    Baanwielrennen  
    Introductie  
    Trainingen  
    Rooster  
    Dernytraining  
    Vrije training  
    Clinics  
    Voorwaarden en Tarieven  
    Wat je nodig hebt  
    FAQ  
    Contact en Nieuwsbrief  
    Baanreglement  
    Baanrecords  
    Uitslagen  
    Evenementen  
    Introductie  
    Mogelijkheden  
    Technische gegevens  

 
   
   
   
 
 

 
  Privacyverklaring  

NK 50 km (zondag 9 december 2012)

Het Velodrome was vandaag het strijdtoneel voor het Nederlands Kampioenschap 50 km. Als omlijsting werden er wedstrijden gehouden voor de jeugscategorieën 1 t/m 7.

Vanwege het aantal inschrijvingen was de organisatie van dit NK genoodzaakt om kwalificatieritten te laten verrijden, waarbij de eerste tien van iedere reeks zich plaatsten voor de finale over 50 km. Na een verbeten strijd in beide ritten plaatsen 20 renners zich voor de finale welke om 12.30 uur zijn aanvang had. Jammer was het dat na zo'n 75 ronden door een valpartij de wedstrijd geneutraliseerd moest worden, aangezien op dat moment niet meteen bekend was hoe groot de schade was. Het bleek dat Youri Havik en Dennis Smit na de val toch weer snel op de fiets zaten. Nick Stöpler was het gelukt om een ronde op het veld te pakken en kwam er hier geen verandering in. Nick had er na zijn ongelukkige val verleden jaar in de Zesdaagse van Rotterdam alles aan gedaan om er dit winterseizoen weer te staan, en wat bleek: Nick pakte aan het eind van deze wedstrijde het ROOD WIT BLAUW. Waarvoor onze felicitaties. In een sprint voor de tweede plaats klopte Jasper Asselman de Nederlands kampioen achter derny's Jeff Vermeulen voor Melvin van Zijl. Al met al een prachtig kampioenschap met een mooie winnaar.

Tussendoor, na de kwalificatieritten, was het ook weer de beurt aan de jeugd. Doordat er voldoende inschrijvingen binnenliepen hadden we de cat. 1-5 in één groep (13 deelnemers) en konden de jongengs (14) en meisjes (7) uit cat. 6/7 wederom hun eigen wedstrijd rijden. Jammer was alleen dat de jongens in cat. 6/7 maar twee onderdelen konden afwerken door een ongelukkige valpartij die het naderhand liet aanzien zonder al te veel verdere gevolgen. Winnaars in de diverse groepen werden Enzo Leijnse voor Casper van Uden en Stem Verzijl bij cat. 1-5; bij de meisjes van cat. 6/7 was Phaedra Krol de snelste voor Kirstie van Haaften en Steffie van der Peet, terwijl bij de jongens Vincent Hoppezak wederom de overwinning kon vieren voor Maikel Zijlaard en Koen Warnier.

Het Velodrome mag ook vandaag weer terugzien op mooie wedstrijden met een aardige publieke belangstelling van zo'n 200 toeschouwers.

Langs deze weg roepen we een ieder alvast op voor de drie dagen in januari, 13, 20 en 27 januari, wanneer er wederom Velodrome op Zondag georganiseerd zal worden, met een totaalklassement. Houd de site in de gaten.

Verder wenst het Velodrome een ieder prettige feestdagen en een prettig uiteinde en tot in Januari.

uitslagen van zondag 9 december 2012 (opent Excel)

 
foto's: Duane van der Geld