Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland

 
 
Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland
   

 
    Baanwielrennen  
    Introductie  
    Trainingen  
    Rooster  
    Dernytraining  
    Vrije training  
    Clinics  
    Voorwaarden en Tarieven  
    Wat je nodig hebt  
    FAQ  
    Contact en Nieuwsbrief  
    Baanreglement  
    Baanrecords  
    Uitslagen  
    Evenementen  
    Introductie  
    Mogelijkheden  
    Technische gegevens  

 
   
   
   
 
 

 
  Privacyverklaring  

NK 50 km (zondag 10 december 2017)

Vandaag werden in het Amsterdamse Velodrome de Nederlandse kampioenschappen 50 km verreden.

Door de geringe inschrijving voor het NK (20 renners) hoefden er geen series verreden worden en ving het programma aan in het Velodrome met een aantal omniumonderdelen voor de Cat 6/7 jongens en cat. 5/6 meisjes. De aanwezige renners en rensters (ook hier ondanks dat er geen andere baanwedstrijden waren een matige opkomst) maakten er een leuke morgen van en streden onderling sportief voor de ereplaatsen.

Bij de jongens trok Maxime Duba na een matige puntenrit de volgende 2 ritten naar zich toe en eindigde als 1e, gevolgd door Niele Tenniglo en 3e Sal Meijers.
Bij de meisjes stond er geen maat op Nina Maathuis. Zij wist alle onderdelen naar zich toe te trekken, 2e Noelle Booy en 3e Yilla Treels.

De organisatie dankt een ieder voor zijn komst en sportieve rijden.

Na deze jeugdwedstrijden streden de Elite/Beloften en 2e Jaars Junioren om het Nederlands Kampioenschap 50 km.

Helaas werd deze na een 100 ronden van de 250 ronden ontsierd door een valpartij waar een grote groep bij betrokken was. Grootste slachtoffer hierin was Jayson de Bruin die door diverse schaafwonden en splinters door de EHBO verzorgd moest worden en daardoor moest opgeven.

Na een herstart voor de laatste 150 ronden spinde zich een spektakel waar constant renners probeerde weg te geraken maar telkens weer werden ingerekend totdat Mel v.d. Veekens (die als laatste had ingeschreven) er op kousenvoeten vandoor reed en zijn voorsprong steeds meer uitbouwde. Renners op achterstand van de grote groep die jacht maakte op Mel gaven er de brui aan. Mel trok zo door dat hij triomfantelijk als eerste na 50 km de streep passeerde nadat hij de groep bijna op een ronde had gereden en daardoor Nederlands Kampioen 50 km werd. Arjen Arentsen wist nog uit de greep van de groep te blijven en werd 2e. De sprint van de groep werd gewonnen door Raymond Kreder 3e.

Ook deze renners danken we voor hun aanwezigheid evenals de jury.

Uitslag van het NK 50 km van 10 december 2017 (opent Excel)

 
foto's met dank aan Duane van der Geld