Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland

 
 
Velodrome | Dé overdekte wielerbaan van Nederland
   

 
    Baanwielrennen  
    Introductie  
    Trainingen  
    Rooster  
    Dernytraining  
    Vrije training  
    Clinics  
    Voorwaarden en Tarieven  
    Wat je nodig hebt  
    FAQ  
    Contact en Nieuwsbrief  
    Baanreglement  
    Baanrecords  
    Uitslagen  
    Evenementen  
    Introductie  
    Mogelijkheden  
    Technische gegevens  

 
   
   
   
 
 

 
  Privacyverklaring  

N.K. Jeugd & Nieuwelingen (Duur) (zondag 21 januari 2018)

Vandaag zijn in het Velodrome Amsterdam de Nederlandse Kampioenschappen Omnium Duur voor Jeugd cat 5/6 Meisjes, Cat 6/7 Jongens en Nieuwelingen Meisjes en Nieuwelingen Jongens gehouden.
Op deze dag streden in de diverse categorieën een dikke 80 renners en rensters om de Nationale titels. Bij cat 6/7 en Nieuwelingen jongens moesten er zelfs 2 series gereden worden. Na de eerste 2 afstanden werd de indeling voor de afvalling opgemaakt aan de hand van de stand tot nu toe en streden de even en oneven nummers uit de stand voor een plek bij de eerste 20 voor de laatste wedstrijd (puntenkoers).

Helaas waren er wel, aangezien er flink werd doorgereden op deze dag, een aantal valpartijen. Oorzaak over het algemeen het afwijken van de lijn en niet genoeg kijken of er ruimte is waardoor een inhaler in de problemen komt. Wat de valpartijen betreft viel over het algemeen de schade mee, schaafwonden en pijntjes. Grootste slachtoffer die een aardige schuiver maakte met meerdere rensters was Fenna Weber. Zij is zelf met haar ouders naar de eerste hulp geweest en viel alles gelukkig mee. We wensen alle onfortuinlijke renners en rensters een voorspoedig herstel toe en mogelijk tot volgende week.

Na toch wel mooie wedstrijden waar flink werd doorgekacheld werden uiteindelijk de volgende Kampioenen gekroond door Oud Sprinter en Baancommissielid THEO SMIT met het Rood Wit Blauw:

  • Cat 5/6 meisjes: Babette van der Wolf
  • Cat 6/7 jongens: Elmar Abma
  • Nwe meisjes: Daniek Hengeveld
  • Nwe jongens: Erwin Smit

Allen van harte gefeliciteerd met het behalen hiervan.

Verder een dank vanaf deze plaats aan Han Wind (onze EHBO vandaag) en hulp Lucas Eenkhoorn, en van een paar ouders welke verpleger/verpleegster zijn bij het behandelen van de diverse slachtoffers. Top.

Ook de jury had weer een flinke klus om alles in goede banen te leiden waarvoor dank en hoop dat bij volgende keren het wat rustiger is met protesten en men een ieder zijn werk laat doen.

Tot volgende week bij het Regiokampioenschap Noord-Zuid/Holland en Midden

alle uitslagen van vandaag (zondag 21 januari 2018) (pdf)

 
foto met dank aan DeeGee-Foto